En lyckad maskerad

Maskerader är ett sätt trevligt sätt att hålla fester under en aning mystiska förhållanden. Man kan ju inte vara helt säker på vem man pratar med, där bakom masken. Om de utklädda bär mask förstås. För att maskeraden ska bli lyckad är det bäst om den kretsar kring ett tema.

 

Maskeradtema
Som värd och arrangör av maskeraden är det bra att bestämma ett tema som gästerna får hålla sig till. Man kan exempelvis välja ett historiskt tema, som att klä sig som man gjorde i antikens Rom eller som viking. Självklart går buffén och maten som serveras i samma stil maskeradtemat i övrigt. Med ett vikingatema serveras exempelvis mjöd som dryck, förutom bordsvatten förstås. Kom ihåg – planera festen i god tid och bestäm ett datum då den ska gå av stapeln och var evenemanget ska äga rum.

little red girl

 

Gästlista
I planerandet för festen ingår naturligtvis att göra en gästlista. Vilka ska bjudas in till maskeraden. Är det en blandning av människor från när och fjärran eller är det ett gammalt kompisgäng som ska bjudas in. Ja, det är något att tänka på. Tänk också på att alla som bjuds in, kanske inte komma.

 

Inbjudningskort
Bjud in till maskeraden. Särskilt trevligt blir det med personliga inbjudningskort som sänds ut per post. Fast man kan ju göra inbjudningarna via e-post personliga också. Kom ihåg att be dem o.s.a. Det vill säga att de inbjudna meddelar om de kommer eller inte. Här bör man också komma ihåg att sätta ett senaste datum för det. Den som får en sådan inbjudan ska alltså lämna ett svar. Inte enbart en ren artighet. Värden behöver ju veta hur många som kommer så att den finns mat och dryck för alla, eller hur?

 

New Orleanstema
I New Orleans fortsätter Mardi Gras festerna att äga rum. Även efter ödeläggelsen efter Hurricane Katrina. Här pågår under festligheterna en enorm parad som går genom staden. New Orleans är också känt för sin mat. En maskerad på New Orleanstema kan kombineras med mat från regionen. Här kan man servera allt från Buffalo Wings, bakad potatis, hickory smoked bbq ribs, coleslaw, jambalaya, giant schrimps – det vi känner som cajun cooking.

 

Bestäm åt gästerna
Som värd kan man också bestämma vem av gästerna som ska klä ut sig till vem/vad. Tänk bara på att inte gästen upplever det som en form av kränkning. Då förfelas syftet med maskeraden, som ska vara en festlighet för alla. Då alla gäster är nöjda, då har man arrangerat en lyckad maskerad.