Ordna en bubbelmaskerad

Maskerader kan gå i hur många olika teman som helst och uppskattas av både barn och vuxna. För den lite äldre publiken kan det vara roligt att organisera en bubbelmaskerad, där olika porlande och mousserande vinsorter hamnar i fokus.

Bubbeltemat kan följa flera olika vägar, men viktigast av allt är att det finns rikligt av de pärlande dryckerna på festen. Du kan hitta ett stort utbud av bubbel online och välja och vraka mellan alla möjliga sorter. Från perfekt prosecco och härlig cava till den franska storheten champagne kan du ordna dryckjomet och temat på en och samma gång.

Satsa på ett internationellt tema

Ett kul och klassiskt maskeradtema där det fullkomligen bör flöda champagne är ett Gatsby-party. Här får gästerna klä sig i roliga 20-talsdräkter, dansa charleston och omge sig med glitter och glamour. Även om den ursprungliga boken kritiserar den moderna människans materialism så är den framförallt känd för sina överdådiga fester, och det är inte så konstigt att den idag har utgjort inspiration till många maskerader.

Till en Gatsby-fest är det framförallt champagne som gäller, men det finns också andra teman att följa till maskeraden. Vill du hålla dig till det franska ursprunget kan du till exempel anordna en Moulin Rouge-fest med can-can-outfits och höga hattar, eller varför inte låta temat handla om kända franska konstnärer och artister? Vill du däremot satsa på bubbel från andra länder och världsdelar finns det även här mycket att hämta och inspireras av. Du kan anordna en spansk fiesta med det sprudlande cavavinet i centrum eller ersätta den traditionella, tyska ölfestivalen oktoberfest med ett germanskt bubbelpartaj istället. Ska gästerna själva ta med sig dryckerna kan det vara kul att låta dem själva klä sig i det nationella temat eller som celebriteter från de länder de tar med sig bubbel från.

En italiensk karneval

Även italienarna är berömda för sina bubbelviner, och även om det finns många olika varianter är det framförallt prosecco som blivit särskilt populärt. Här är möjligheterna oändliga då maskeraden kan gå i många teman. Låt alla klä ut sig till pizzabagare och beställ hem pizzor som sedan ackompanjeras med härligt bubbel, eller gör en egen glamorös, konstfull venetiansk karneval. Gör ett ”La dolce vita”-tema där alla ska se ut som Anita Ekberg, eller håll i en romersk fest eller ett renässansparty. Spela musik med berömda, italienska schlagers eller med soundtracken till italienska filmer – och glöm inte att rocka loss till Måneskin som vann Melodifestivalen 2021!

Maskerad med bubbelprovning

Avslutningsvis går det naturligtvis också att göra hela festen till en hyllning åt världens alla bubbel. Bjud in en expert och inled med en bubbelprovning eller organisera ett kul quiz som har bubblet i centrum. Frågor som ”Varför heter champagne champagne?” eller ”Var tillverkas Prosecco?” är några exempel, och vinnarlaget kanske kan få en flaska att dela på.

Vilket tema du än väljer för din maskerad är bubbel en garanterad succé. Den här festen kommer att bli svår att glömma!