Ge kostymen en extra dimension med parfym och smink

Den roliga maskeraden står för dörren och kostymen är fixad, men det känns som att något saknas. Kanske är det själva helheten som inte riktigt är på plats? Här får du tips på hur du lyfter din kostym ytterligare ett snäpp.

När du ska gå på maskerad är möjligheterna oändliga och du kan bli nästan vem du vill. Något du dock ska undvika är att ta på dig något som kan vara stötande och sårande för andra. I den här artikeln kan du läsa om ett tillfälle då valet av dräkt blev olyckligt. När du väl har en bra dräkt finns det dock saker som kan lyfta den ytterligare. Ska du vara en älva? Sminka dig då skirt och vackert och välj att komplettera med en lätt och luftig doft. Hos Aqua di Parma hittar du ett brett urval av dofter som kan ge din kostym det lilla extra. Om du ska vara en vacker 1800-talsdam kan det vara roligt att läsa på lite och undersöka vilken typ av dofter man faktiskt använde på den tiden.

Skapa en fantastisk helhet

Det är tråkigt att lägga ned mycket pengar på en dräkt och sedan strunta i smink, accessoarer och dofter. Det ger den där guldkanten som annars är svår att uppnå. Ett tips är att undersöka den figur du ska vara lite extra. Hur brukar figuren vara sminkad till exempel? När man väljer historiska dräkter finns det ganska mycket information att hitta som gör att du kan komma så nära originalet som möjligt.

Det behöver inte bli dyrt

Blir du lite orolig eftersom du tror att du kommer att få lov att lägga alla dina pengar på teatersmink? Var inte det! Ofta kan du använda sådant du redan har hemma. Ett rött läppstift blir till exempel ett perfekt rouge. Roliga accessoarer hittar du enklast på second hand.