Välj rätt damskor till maskeraden

Att gå på maskerad kan vara en rolig tillställning, men det gäller att ha rätt skor på fötterna. Det är inte alltid skorna som passar bäst till maskeraddräkten som är det bästa valet, tvärtom kan det vara bättre att välja ett par skor som sitter bra och skönt i första hand.

 

Tänk smart när du väljer skor

Den som är en hängiven maskeraddeltagare vill förmodligen ha en så perfekt maskeraddräkt som möjligt. Valet av skor kan dock vara ett gissel när det kommer till maskerader och maskeraddräkter då det dels kan vara svårt att hitta ett par skor som matchar dräkten och som dessutom är bekväma. Beroende på vilken dräkt man väljer, passar olika skor olika bra. Kvinnor som väljer en maskeraddräkt med en lång kjol eller klänning behöver inte komplettera med ett par skor som passar perfekt till dräkten då skorna knappt syns. Istället kan det vara bättre att välja ett par skor som är sköna och som går att använda hela dagen. Sök på nätet efter skor dam för att hitta ett par som ser någorlunda passande ut, men som framförallt är sköna. Skor till dam finns i oändligt många utföranden och man behöver absolut inte välja skor med höga klackar eller skor som sitter illa på andra sätt. Huvudsaken är att skorna inte orsakar besvär då det är själva upplevelsen av maskeraden som betyder mest.

Det gäller att tänka smart när man ska välja skor till en maskerad. Om skorna syns väldigt mycket, kan det vara bra att vara lite kreativ. Kanske kan man färga ett par gamla gympaskor i en passande färg eller smycka till dem på olika sätt för att passa bättre till dräkten samtidigt som man får ett par sköna skor. Undvik med andra ord skor som enbart passar bra till dräkten. Utgå i första hand ifrån vilken typ av skor du kan gå i länge.