Moulin Rouge-maskerad

Filmen Moulin Rouge hade premiär år 2001 och biograferna fylldes med förväntansfulla människor som ville se den hyllade musikalen. Historien utspelar sig i Paris under tidigt 1900-tal där man får följa den unga bohemen Christian, som spelas av Ewan McGregor. Christian blir förälskad i den vackra kvinnan Satine, spelad av Nicole Kidman. Detta är dock ingen vanlig kärlekshistoria, då Satine arbetar som glädjeflicka på bordellen och nattklubben Moulin Rouge. Satine har satt upp en regel för att överleva i denna mytomspunna värld, och det är att aldrig bli kär. Hon är dessutom sedan tidigare förlovad med en rik och maktfull man som gör allt för att få ha Satine för sig själv. Detta innebär att det unga kärleksparet får bekämpa många hinder för att bevisa sin kärlek. Filmen fångade mångas hjärtan med sin gripande historia om förbjuden kärlek i tid fylld av dramatik. Detta är en klassisk film som aldrig går ur tiden.

Skådespelare gör debut som regissör

Det var många år sedan som Ewan McGregor spelade en av huvudkaraktärerna i Moulin Rouge och han har sedan dess varit aktuell i flertalet välkända filmer. Senaste nytt är att Ewan McGregor regisserar filmen ”American pastoral”. Det hela började med att McGregor erbjuds huvudrollen för filmen år 2014, men då man inte kunde hitta en lämplig regissör lades projektet ned. McGregor kunde dock inte släppa manuset, som handlade om en till synes perfekt familj, en pappa som tidigare varit idrottsstjärna och en mamma som tidigare varit skönhetsdrottning samt deras dotter. Familjens tillvaro vänds upp och ned när dottern gör revolt i 1960-talets Amerika. McGregor som själv har fyra döttrar kände igen sig i historien och den övergripande rädslan för att något ska hända ens barn. Detta är anledningen till att han några år senare bestämde sig för att själv regissera filmen. Han har alltid drömt om att få stå bakom kameran och nu har hans dröm äntligen gått i uppfyllelse. Under arbetets gång fick han goda råd från bland annat Woody Allen och Ben Affleck som han är vän med sedan tidigare.

Att hitta kärleken

Vi är många som tittar på filmer med romantiska kärlekshistorier där två människor har turen att träffa ”den rätta”. Men tyvärr är det inte alltid så lätt i verkligheten som det ser ut på film. Många människor letar idag efter någon att dela sitt liv med och det kan vara svårt att hinna med att träffa någon i den hektiska vardagen. Detta är en av anledningarna till att det blir allt mer populärt att använda sig utav den moderna tekniken för att träffa den stora kärleken. Att möta någon på en dejtingsajt är för många det perfekta alternativet. På en dejtingsajt får man möjlighet att välja bland olika kriterier och intressen, samt att man kan prata med varandra innan man väl bestämmer sig för att träffas. Det är många par som har träffats via dejtingsajter och som nu inte kan leva utan varandra. Om du letar efter kärleken finns det inget att vänta på, vem vet, kanske klingar snart bröllopsklockorna även för dig.