Maskerad med 20-talstema – gör din egen kostym

När man idag säger att man ska gå på maskerad, menar man oftast inte en maskeradbal i stil med de som Gustav III arrangerade. Det handlar alltså inte om en maskerad där man bär faktiska masker, utan oftare om en fest där man på något sätt klär ut sig. Ett vanligt tema på sådana fester är en viss tidsepok eller ett visst årtionde i vår historia. Under senare år har 20-talet fått ett uppsving och den händige fixar så klart kostymen själv – vilket är lite av tjusningen med en maskerad. Här kommer några tips på hur du kan gå tillväga:

 

Lär av Gatsby
The Great Gatsby är förmodligen anledningen till att 20-talet blivit så populärt igen. Hyr den senaste versionen med Leonardo DiCaprio och förs bort till en svunnen tid full av glamour, skandaler och supersnyggt flappermode. Det vill säga korta kjolar, bobfrisyr och dekorationer som pärlhalsband, fransar och hårband med fjädrar. På herrsidan är det antingen frack eller ullbyxor, vita skjortor och hängslen som gäller. Här hittar du all inspiration du behöver!
Skaffa en symaskin
Har du flinka fingrar och ett gott öga kan du tjäna många kronor på att sy om och styla en gammal klänning. Pärlor och paljetter kostar inte mycket (såvida de inte är äkta förstås) och förmodligen har du det mesta du behöver till 20-talsmaskeraden hemma i garderoben redan. Du kanske måste offra några gamla plagg, men å andra sidan blir slutresultatet en unik klänning som ingen annan har!

Låna pengar och investera i tidlöshet
Vissa plagg håller livet ut och står emot trender av alla dess slag. En riktigt tjusig balklänning eller en stilig frack är två exempel. Men smakar det så kostar det, naturligtvis. Eftersom du kommer kunna använda kläderna i många andra högtidliga sammanhang i år framöver, är det dock en säker investering, då du slipper hyra en outfit varje gång du bjuds på fest. På advisa.se/låna-pengar/ kan du läsa mer om hur du får bra lånevillkor inför din stora kväll. Där erbjuds du även kostnadsfri rådgivning om vilket lån som passar bäst för din plånbok.

 

Uppdaterad 26/06/2017