Maskerad med filmtema

Ska du ha maskerad? Vad passar då bättre än att anordna en med filmtema? Eftersom filmsmaken ofta skiljer sig rejält mellan olika personer så kommer dina gäster garanterat att komma i vitt skilda och spännande kostymer. Du kan också passa på att dekorera din festlokal med dekorationer som anknyter till film. Är du osäker på vad du själv ska klä ut dig till? Bara lugn, i den här texten kommer du att få flera tips på roliga maskeradkostymer. Läs vidare och få några riktigt bra råd för en lyckad filmmaskerad.

Tips på kostymer

Oavsett om du vill klä dig som i en gammal romantisk film, eller om du vill se ut som någon av huvudkaraktärerna i en aktuell film finns det gott om kostymer att välja bland. Vad sägs till exempel om Scarlett O´Hara i Borta med vinden eller Harley Quinn i Suicide squad? För män finns karaktärer som Hulken, Rick Blaine i Casablanca eller Jokern från Batman. Om du funderar på att klä ut dig till clownen i filmen Det bör du nog tänka om. Clownmasker kanske inte är det bästa valet efter höstens invasion av clowner som skrämt slag på människor.

Fixa festlokalen med filmdekorationer

Vad passar bättre än att ha filmmaskeraden i en biosalong? Nu kanske det är svårt att få tag i en riktig biosalong att festa i, men det går utmärkt att dekorera så att du får samma känsla som i en biosalong i vilken lokal som helst. Sätt till exempel upp en duk på väggen och låt olika filmklipp projiceras på den. De traditionella färgerna i biosalongen brukar vara rött och svart, fixa därför röda överdrag till stolarna i lokalen. Andra filmdekorationer är till exempel en filmklappa och rullar med film som läggs ut på borden. Glöm inte heller att det givna tilltugget är popcorn serverade i papplådor likt dem man får på bio.