Gör egna maskeradkläder

Ska du på maskerad, men har liten budget för maskeradkostym? Då är det en bra idé att tillverka den själv. Det finns massor av varianter man kan välja på så man behöver inte vara orolig om man saknar sömnadskunskaper. Det finns faktiskt maskeradkläder som du inte behöver sy ett endaste stygn på om du inte är sugen på det. En bra maskeradkostym är ofta en som är lite udda och som får människor att reflektera. Försök därför tänka lite kreativt när du skapar din. Bra tips är att titta på filmer, serier och i böcker, där finns massor av inspiration att hämta.

Enkla och snabba utklädnader

Är maskeraden imorgon och du fortfarande inte har någon kostym? Bara lugn, det finns många olika saker du kan klä ut dig till som du enkelt fixar i sista minuten med det du har hemma. Satsa till exempel på att lägga extra krut på en häftig sminkning. Med ett uppseendeväckande ansikte kan du sedan klä dig i dina vanliga kläder. På Youtube finns många sminkvideos där du lär dig allt från hur du transformerar dig själv till sugarskull till zombie. Andra idéer är att klä ut sig till en frukt eller ett bär. En röd t-shirt som du målar de karaktäristiska prickarna på och lite blast gjort av grönt papper på huvudet gör dig snabbt till en jordgubbe.

Om du vill lägga ned lite mer tid

Om du är sugen på att verkligen gå in för din kostym är valmöjligheterna oändliga. Om du tittar hos tygaffärer som säljer mönster brukar de ofta ha en hel pärm med mönster för utklädnad som du kan låta dig inspireras av. Cosplay-scenen är också bra att snegla på eftersom du kan hitta de mest fantastiska kreationerna där. Några mer avancerade kostymidéer är till exempel: sagoprinsessa, Robocop, Wonder woman, sjöjungfru, eller varför inte en Minon? Kom ihåg att försöka skapa en så bra helhet som möjligt genom att tänka på allt från topp till tå, det vill säga skoval, hår och smink.