De bästa maskeradfrisyrer

På en maskerad klär alla ut sig och går in i en roll. De flesta älskar att förbereda maskeradklädseln och komma på en kreativa utklädnad. Håret är en otroligt viktig del i maskeradklädseln. Få saker kan förändra utseendet så mycket som en frisyr. Tyvärr glömmer många bort eller vet inte hur de ska få till maskeradfrisyren. Här får du bästa tipsen som tar din utklädnad till en ny nivå.

Använd bra produkter

Nyckeln för att skapa en lyckad maskeradfrisyr är att använda bra hårprodukter. Du kan såklart använda dig av en peruk, men om du vill göra ett verkligt intryck är det bättre att använda ditt egna hår. Frisyrer kräver oftast någon form av stylingprodukt, vanligtvis en spray eller gel, samt hårverktyg som exempelvis en borste eller kam. Det är även mycket viktigt att du använder bra hårvård när du tvättar ur frisyren för att undvika slitage på håret. Den vårdande produktserien Redken all soft mega omfattar många skonsamma hårprodukter såsom balsam, schampo och hårbehandling. Om du exempelvis tuperar håret är det bra att använda All Soft Mega Conditioner som är ett balsam som reder ut ditt hår utan att slita på det.

Produkterna kan även användas för att skapa vissa frisyrer, framför allt frisyrer som kräver mycket lyster. Redkens schampoo och hårserum Hydramelt cream gör håret mjukare och mer glänsande. Glansigt hår passar perfekt vid många maskerad teman, exempelvis när du ska på en glamorös 20-talsfest eller om du ska klä ut dig till en prinsessa.

Anpassa efter temat

Maskerader är som roligaste när gästerna går in helhjärtat. Frisyren kan ändra utseendet mycket och är avgörande för att lyckas ordentligt med maskeradklädseln. Här får du de bästa frisyrerna till vanliga maskeradteman:

20-talsfesten

Filmer som ”The Great Gatsby” har gjort 20-talet till ett mycket populärt maskeradtemat. 20-talet innebär glamour med lyxiga frisyrer och kläder. Kvinnor och män vågade ta ut svängarna. Kvinnorna vågade klippa håret kort och bob-frisyren var populär. För både män och kvinnors frisyrer är ledorden för lyxig, glansig och vågad. Kvinnors frisyrer kan med fördel dekoreras med håraccessoarer bestående av pärlor, fjädrar, fransar och paljetter. Ju mer iögonfallande desto bättre. Män kan bära hatt.

Superhjältefesten & andra ikoniska karaktärer

Oavsett vilken superhjälte du vill klä ut dig till måste du anpassa frisyren. Om du är Wonder Woman kan du ha ett stort hårsvall med ett gulddiadem. För att likna Star Wars Leia kan du rulla upp håret i två glansiga kringlor. För att förvandlas till Cat woman kan du sätta upp håret i en stram knut och ha ett diadem med två kattöron. Andra ikoniska personer som är lätta att efterlikna på grund av de karaktäristiska frisyrerna är Pippi Långstrump, Marge Simpson och Princess Peach från Super Mario. Det samma gäller när du vill likna en kändis. Utgå från personens frisyr och försök efterlikna den så gott det går.